silent piano-spela ostört

adsilent hybridpiano silentpiano steinway

En sprillans ny Steinwayflygel får ett silentsystem inmonterat.

 Akustiskt piano eller elpiano?

Ett silent piano system  ger dej både och! Möjligheten att spela utan att störa någon annan, samtidigt som du har ett riktigt pianoanslag, det som alla elpianotillverkare försöker efterlikna. Med en liten  spak stänger du av det akustiska pianots ljud och kan istället avnjuta ditt pianospelande i ett par hörlurar. Ingen annan hör vad du spelar. Inaktivera systemet och spela som vanligt på ditt piano! Silent piano systemet kan monteras i efterhand i det piano du har.

Så här funkar det

I pianots mekanik monteras en stopplist som hindrar pianots hammare att träffa strängarna, då blir det tyst. Under tangenterna placeras en list med optiska sensorer som läser av anslaget med stor precision. Alltså ingen mekanisk kontakt med tangenterna! Signalen skickas till en ljudmodul som producerar ett mycket bra modellerat pianoljud. Med ett silent piano system kan du dessutom koppla in pianot till en dator via MIDI.  Då kan du skapa dina låtar och arrangemang i Garageband, Cubase, Logic etc. Du kan också spela in via MIDI samtidigt som du spelar akustiskt. Ditt piano funkar som ett midikeyboard / elpiano, men med ett riktigt pianoanslag! Och när det passar (för grannar osv…)  så spelar du som vanligt på ditt akustiska piano.

Nytt system från adsilent!

Efter att ha testat ett antal olika system använder jag mej numera av adsilent, vilket jag anser vara det bästa på marknaden när det gäller eftermontering.

Ett modernt system med en dedikerad app och bluetooth.

adsilent hybridpiano silentpiano steinway

Adsilent har en diskret kontrollbox, men man använder oftast appen för att styra alla funktioner.

Konvertera ditt piano eller flygel

Pris för adsilent monterat och klart i ett piano är 20 000 kr.

Pris för adsilent monterat och klart i en flygel är 35 000 kr.